onze voorstellingen

‘Who Cares?!
Over jonge mantelzorgers

Mantelzorgers zorgen langdurig en onbetaald voor een familielid, vriend of kennis met een ziekte of beperking. Bij mantelzorgers denken wij vaak aan volwassenen, maar ook kinderen en jongeren zijn mantelzorgers. Een op de vier kinderen/jongeren groeit op met iemand die zorg nodig heeft en dat kan best zwaar zijn.

Zelf wist ik niet veel over mantelzorg. Ik heb veel geleerd tijdens het maken van de voorstelling. Ik hoop dat we de leerlingen die naar de voorstelling gaan kijken ook meer kunnen leren over mantelzorg.

Tabitha ~ 15 jaar en acteur in het toneelstuk

Who Cares?! is geschreven door leerlingen en docenten van de Dutch Junior Musical Academy. Zij hebben verschillende ervaringsverhalen vertaald naar een theaterstuk. De ervaringsverhalen zijn aangedragen door een mantelzorgconsulent van MEE. De voorstelling is geschikt voor leerlingen vanaf groep 8 van de basisscholen. Tijdens het spelen van de voorstelling is er altijd een mantelzorgconsulent aanwezig. Die kan -indien gewenst- na de voorstelling in gesprek gaan met leerlingen over wat ze hebben gezien en vragen beantwoorden.

‘Who cares?!’ heeft mij een spiegel voorgehouden. Het heeft me laten inzien dat mantelzorg heel veel vormen heeft en in kleine dingen kan zitten.

Mirthe ~ 16 jaar en acteur in het toneelstuk

Met deze voorstelling wil de gemeente Hoeksche Waard jonge mantelzorgers op een laagdrempelige manier bewust maken dat zij mantelzorger zijn en hen bekendmaken met de mogelijkheden voor ondersteuning die er voor hen  zijn. Doel is ook begrip te kweken in de omgeving van de jonge mantelzorger. Het theaterstuk helpt jongeren om bij hun vrienden/vriendinnen te herkennen dat ze mantelzorger zijn en hen te ondersteunen.

Wilt u de voorstelling bij u  op school laten spelen? Of wilt u meer informatie? 
Neem dan contact op met DJMA via info@musicalacademy.nl